Alma – Læsevanskeligheder

Vores datter Alma har været udfordret på at læse fra første klasse. I fjerde klasse blev hun så testet, og vi fandt ud af, at hun er ordblind. Vi kunne stadigvæk ikke forstå, at vores mange års anstrengelser ikke havde givet den ønskede effekt (vi er begge lærer). Alma beklagede sig meget, når hun skulle læse, bl.a. over ondt i hovedet og ofte kunne vi kun læse 5 minutter ad gangen. Alle sagde “jamen det er jo fordi, hun er på overarbejde, fordi hun er ordblind” En dag jeg sidder og læser med hende, sidder hendes far overfor. Her opdager han, at Almas øjne glider ud til siden. Vi tog kontakt til Anette og efter 10 måneders træning, kan Alma læse 30 minutter ad gangen uden problemer, og så er det jo lige pludselig nemmere at arbejde med sin ordblindhed.

Den helt store glæde var her i sommer, da Alma ville læse Pippi Langstrømpe som frilæsningsbog. Vi var lidt bekymret, fordi den er svær. Alma sagde: Nu læser jeg rigtige børneromaner.