Skader på synshjernen

Dårlig synshjerne
Mange der har fået en hjernerystelse, kan ikke holde ud at se på noget tæt på i lang tid af gangen. De har også tit problemer med koncentration samt hovedpine. Synstræning kan heldigvis hjælpe disse gener.

Senfølger efter hjernerystelse og COVID kan svække din synsfunktion, deriblandt samsynet. Andre udefra kommende skader på krop og hovedet kan også opleve en svækkelse af samsynet:

Hjernerystelse
Piskesmæld (whiplash)
Senfølge af Corona, COVID-19
Stress
Blodprop
Hjerneblødning

Samsynet kan blive ekstra udfordreret når der sker en udefrakommende skade. De meste kendte skader er evnen til at styre øjnene indad og opretholde klart syn, (konvergensinsufficiens) og (akkomodations excess).

Typiske symptomer efter overstående skader:
Svært ved at se på pc og læse i længere tid
Koncentrationsbesvær
Hovedpine
Svimmelhed
Lyssky
Har svært ved at være i større forsamlinger
At handle ind, finde div. vare på hylderne

Læs flere symptomer ved svagt samsyn her.

Neurooptometrist synstræning

For at afhjælpe symptomerne ved overnævnte skader, skal der laves en vurdering af din synsfunktion. Hvis din synsfunktion er for svag, har du et svagt samsyn, og der anbefales derfor at du begynder på neurooptometrisk synstræning.  Dette kan kun udføres af en optometrist med speciale i neurooptometrisk synstræning.
Der sammensættes et synstræningsprogram med det formål at rehabilitere synsfunktionen. Der anbefales ikke VR-træning hvis man har haft hjernerystelse.

Bestil en tid til en synsfunktionstest her.
Du er også velkommen til at sende en mail eller ringe til 3D Syn på tlf: 29 44 45 28