synstræning

Hvis samsynet ikke fungerer optimalt, kan dette afhjælpes ved hjælp af synstræning, også kaldet samsynstræning. Synstræning er ikke bare synstræning. Når man er uddannet som optometrist har man kun snust til emnet synstræning, og derfor anbefales det at man tager en videregående uddannelse, før man starter med at lave synstræning. Titlen neurooptometrist er de optometrister der har specialiseret sig i synstræning.

Man laver neurooptometrisk synstræning, også tidligere kaldt samsynstræning, hvis samsynet ikke fungerer optimalt.

Neurooptometrisk synstræning

Er en proces til at reetablere den del af samsynet der er svagt. Der kan være mange årsager til at samsynet ikke virker optimalt. Men faktum er, at hvis samsynet ikke er optimalt, kan dette afhjælpes med synstræning. Hvis nu evnen til at dreje øjnene indad, er blevet svag, og synsfunktionen ikke har kræfter til at dreje øjnene indad på den rigtige måde, så kan man nemt udvikle en forkert kompensations startegier, der kan give både utilpashed og smerter f.eks. hovedpine.
Ved at træne neurooptometrisk synstræning, træner man hen imod at automatisere samsynet, så der ikke bliver udviklet forkerte kompensations startegier. I takt med at samsynet bliver stærkere og mere velfungerende, vil symptomerne begynde at forsvinde, og du vil opdage at det bliver nemmere at imødekomme de krav, der stilles til synet i løbet af ens dagligdag.

Synstræning
Her trænes der med et stereoskop. I et Stereoskop træner man øjne til at lave øvelser i 3D. Dette stereoskop bruges sammen med en Ipad, samt en tilpasset APP.. Hos 3D Syn gøres der meget ud af at bruge de nyeste og bedste trænings metoder.

Her er et par klassiske eksempler der bliver meget nemmere, når samsynet er stærkt og velfungerende.

Det er nemt at bruge lang tid foran Pc, Tablet og mobil
Lange skoledage med lektie læsning, er ikke en udfordring
Bedre koncentration
Hovedpine, forekommer meget sjældent

Hvis du vil vide mere om synstræning så kontakt mig på kontakt formularen her på siden, eller ring på
Tlf: 29 44 45 28

Ønsker du at bestille en tid kan du gøre det her.

Evidens – virker synstræning

Der er lavet en del studier, der viser at synstræning virker, især på lidelsen konvergens insufficiens, WHO 51,1, der betyder at man har svært ved at dreje øjnene indad. Du kan læse mere om studierne på nedestående link. https://www.covd.org/page/Research