Synstræning

Synstræning og/eller samsynstræning, benyttes til at optimerer vores synfunktion. Synsfunktionen hjælper os bl.a. til at kunne se 3D Syn, lave øjenbevægelser, øjenkoordinering og skarpt syn. Hvis en eller flere af disse parameter ikke fungerer optimalt, betegnes det som svagt samsyn, samsynsproblemer. 

Neurooptometrisk synstræning

Neurooptometrisk synstræning kan kun fortages af en neurooptometrist. En neurooptometrist er en optometrist der har videreuddannet sig og specialiseret sig indenfor neurooptometrisk synstræning. Når der udføres synstræning, bliver der ændret på nervesignalerne i hjernen, i hele synsfunktionen fra øjet til synscenteret i nakken, og retur til øjet, deraf ordet neuro. 
Neurooptometrisk synstræning har en større effekt en anden synstræning, da neurooptometristen bruger sin neurologiske viden og erfaring kombineret med optiske redskaber, der vil gavne synsfunktionen.
Ved at træne neurooptometrisk synstræning, træner man hen imod at automatisere samsynet, så der ikke bliver udviklet forkerte kompensations startegier. Der kan give meget ubehagelige symptomer. 
I takt med at synsfunktionen bliver stærkere og mere velfungerende under synstræningsforløbet, vil symptomerne begynde at forsvinde, og du vil opdage at det bliver nemmere at imødekomme de krav, der stilles til synet i løbet af ens dagligdag.
Et eksempel på et svagt samsyn kan være, evnen til at dreje øjnene indad, er blevet for svag, og synsfunktionen ikke har kræfter til at dreje øjnene indad på den rigtige måde. Her kan man nemt udvikle en forkert kompensations startegier, der både kan give utilpashed og smerter f.eks. hovedpine.
Med den rette neurooptometriske synstræning vil hovedpinen og smerterne forsvinde. 

Her er et par klassiske symptomer på en svag synsfunktion:

Udfordret ved Pc, Tablet og mobil
Svært at læse i lang tid 
Dårlig koncentration
Hovedpine

Du kan læse om flere symptomer under samsynet 

Ønsker du at opstarte et synstrænings forløb, eller at finde ud af om du har brug for det, er du velkommen til kontakte mig på mail anette@3dsyn.dk eller ringe på mobil: 29 44 45 28

Eller du kan bestille en tid her

Skjult skelen -Konvergens insufficiens ICD-kode 10, WHO 51,1

Skjult skelen er en tilstand der findes hos næsten alle, men i nogen tilfælde er størrelsen på den skjulte skelen så stor, at den påvirker vores synsfunktion negativt. Konvergens insufficiens er det mest kendte, og den der ses flest af. Lidelsen gør at man har svært ved at dreje øjnene indad. Synstræning har en god effekt på konvergens insufficiens.   
Der er lavet flere studier med evidens på at synstræning virker, på især konvergens insufficiens, det kan læses her