Har du et Dovent øje/skeler du?

Dovent øje (amblyopi)

Et dovent/amblyopt øje betyder, at det ene øje ser dårligere end det andet øje (uden sygdom eller optisk årsag). Der ses tit en stor styrkeforskel på øjnene, og det svage øje vil også se dårligere.
Når du har et dovent øje, er der sjældent godt samsyn, og det kan derfor give dig symptomer som koncentrationsbesvær og gener ved læsning.

NYHED - NYHED - NYHED
Det sidste nye indenfor synstræning er VR-briller (Virtuel Reality). 3D Syn kan som den eneste synstrænings klinik på Sjælland tilbyde VR-Synstræning. 3D Syn bruger det mest avanceret VR- syntrænings program Vivid Vision. VR- synstræning egner sig specielt godt hvis man har et dovent øje eller skeler. 
Der kan trænes både i klinikken og i hjemmet med VR-brillerne. 

Klaptræning af dovent øje

Er den hyppigste behandling for at afhjælpe et dovent øje, men ikke den mest optimale behandling. Når man træner med klap, vil man aktivere det svage øje, så det ikke bliver inaktivt. Men når klappen fjernes, så overtager det stærke øje igen. Derfor anbefales der i stedet for synstræning.

Synstræning af dovent øje

Den nyeste anbefaling af dovent øje, indenfor neurooptometriske synstræning, er at give den mest optimale styrke for begge øjne, enten som kontaktlinser eller briller, kombineret med synstræning.
Dette vil medføre at hjernen begynder at aktivere begge synsnerver, og forsøge at få signalerne fra hvert øje til at blive lige stærke. Synstræningen vil ændre hastigheden i nervesystemet til det dovne øje, så det kan blive aktivt igen, og langsomt vil hjernen acceptere at bruge begge øjne samtidig.
Når øjnene bliver ligeværdige, bliver det, vi normalt kan præstere, forstærket. Og derfor er det at fortrække at have et godt og stabilt samsyn.

Alder er ingen hindring, men jo tidligere synstræningen sættes ind, jo nemmere og hurtigere ses resultatet.
Ønsker du at få undersøgt om dit dovne øje kan trænes, så booke en tid her eller hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig på kontaktformularen her på siden.

Skelen

Hvis man har et øje, der skeler, betyder det, at øjenakserne ikke peger det samme sted hen. Dette vil medføre, at det svageste øje ikke drejer i den rigtige retning, og en skelen vil forekomme. Dette kan enten medføre, at man ser dobbelt, eller at hjernen vælger ikke at bruge det svage øje så meget, så det svage øje bliver inaktivt. I nogen kredse kalder man også et øje, der skeler for et dovent øje.

Operation af skelen øje

Operation og klaptræning er den mest hyppige behandling, men ikke nødvendigvis den mest optimale løsning. Ved operation prøver man at få drejet øjet på plads, så det kosmetisk ser ud som om, at øjnene peger ligeud. Men det er sjældent, at øjnene begynder at samarbejde af sig selv efter operationen. Nogle har det fint med det, men hvis man forsat har synsgener, vil det optimale være at få lavet en synsfunktionstest, så man kan få vurderet, om synstræning ville kunne mindske eller helt fjerne synsgenerne.

Synstræning af skelen øje

Formålet med neurooptometrisk synstræning, er at få det skelende øje til at blive mere aktivt, og henover tid, at få øjet til at pege lige, ligeud ligesom ved operationen, og ikke mindst at få øjnene til at samarbejde.
Der er forskellige årsager til skelen. Afhængig af hvilken type årsag, kan der være forskel på resultatet efter endt synstræning.
Alder er ingen hindring, men jo tidligere synstræningen sættes ind, jo nemmere og hurtigere ses resultatet.

For begge typer synsfejl foregår synstræningen i klinikken og derhjemme, men med et længere træningsforløb end ellers.

Bestil en tid til en synsfunktionstest her.
Vil du vide mere om synstræning så kontakt 3D Syn på
tlf: 29 44 45 28 eller skriv til mig på kontakt formularen her på siden.

Øvelse Stereoskop der bruges til hvis man har dovent øje
Øvelse Stereoskop der bruges til hvis man har dovent øje

Vivid Vision – NYHED – NYHED – NYHED

Vivid Vision er det mest anerkendte VR system til synstræning. Her er en lille video der viser hvordan VR-synstræning virker hvis man har et dovent øje (Amblyopi) eller er skeler.
Man øver både i klinikken og som hjemmetræning. Spørg indtil priser og leje af licens af VR-briller på kontaktformularen.